7 lessen over leiderschap

Home » Teamontwikkeling » 7 lessen over leiderschap

7 lessen over leiderschap

Geplaatst op

Het team is het belangrijkste onderdeel van ons vak. Zonder team ben je nergens. Als je denkt dat je het als tandarts in je eentje kan, ben je eigenlijk al verloren. Maar dan? Samen werken en samenwerken is zeker niet eenvoudig. Een van de mensen die daar mooi vol zelfreflectie over kon vertellen was Marc Cornelissen. De poolreiziger werkte onder extreme omstandigheden en kon als geen ander zijn ervaringen ook vertalen naar het bedrijfsleven en tandarts praktijk.

Twee van de lessen van Marc Cornelisen zijn:

1. Beslis en beweeg

In de tandartspraktijk met meerdere collega’s zien we regelmatig dat besluiten niet zo snel genomen worden. In het streven naar perfectie, moeten eerst alle opties onderzocht en gewogen worden. Niet altijd zijn echter alle voor en nadelen goed af te wegen of te voorspellen hoe iets uit zal pakken. Dan is een keuze maken en aan de slag gaan vaak de betere weg.

2. Spreek uit, spreek af en spreek aan.

Bij een intensief vak als dat van ons zijn conflicten onvermijdbaar. Signaleer ze tijdig en voorkom dat ze escaleren. Spreek conflicten en verschillen van inzicht tijdig uit. Spreek af hoe hiermee omte gaan en spreek elkaar voortdurend aan op de naleving van deze afspraken.

Maar zelf kon Marc dat het mooiste vertellen en brengen:

http://www.marccornelissen.com/mediatheek