Benchmarking, Benchmarks, Slimmerwerken

Benchmark tandartspraktijk, inzicht om 2018 te verbeteren

Benchmark tandartspraktijk, weten waar je staat.

Als praktijkhouder is het goed om jaarlijks te kijken hoe de praktijk het gedaan heeft. Daarvoor heb je benchmark tandartspraktijk nodig. De accountant focust op de kosten, die door hem in allerlei categorieën, wordt uitgesplitst. Minstens zo interessant is het om te kijken naar een uitsplitsing van de omzet codes en die per behandelaar met elkaar te vergelijken. Niet om te corrigeren, maar om te kijken wat je van elkaar kan leren. Het is een uitstekende start om ook te kijken of je de strategie van de praktijk moet aanpassen.

Benchmark tandartspraktijk, hoe verhouden getallen zich tot  andere praktijken.

Natuurlijk is het ook goed om te zien hoe de getallen zich verhouden tot andere -vergelijkbare- praktijken. Als je denkt dat jouw praktijk heel veel aandacht heeft voor preventie en parodontologie, klopt het dan ook dat je meer dan gemiddeld pocketstatussen en maakt en preventie codes gebruikt? Met deze getallen in de hand, kan je ook kijken wat en hoe je wil veranderen in de praktijk.

Klik hier voor een analyse door Dentiva

Benchmark tandartspraktijk, hoe vaak vergeet je een code?

De patiënt, praktijksoftware, de NZA en de verzekeraar, allemaal letten ze op codes die teveel of in hun ogen ten onrechte zijn gedeclareerd. Maar wie kijkt nu hoe vaak je een cofferdam bij een wortelkanaalbehandeling vergeten bent? Of de techniek kosten voor de endvijlen vergeten bent? Een kleine fout iedere dag in de declaraties maakt een groot verschil aan het einde van het jaar.

Als op iedere kamer een fout van 25 euro per dag gemaakt wordt, dan scheelt dat de praktijkhouder van een 4 stoelpraktijk 20.000,- euro. En dat is dan netto voor belasting.

Welke cijfers laten een korte Dentiva analyse zien?

Naast de uitgebreide scan van Dentiva, kunt u ook uitsluitend de omzet kant laten analyseren. De kosten van de analyse verdient u met het vernieuwde inzicht makkelijk terug. Wij kijken naar:

  • Hoe uw omzet zich verhoudt tot de NZA benchmark
  • Hoe uw omzet zich verhoudt tot de Dentiva benchmark van uw soort praktijk
  • Waar opvallend afwijkende code combinaties zitten.
  • Hoeveel restauraties per patiënt de verschillende medewerkers maken
  • Hoeveel M codes in verhouding tot de patiënten de diverse behandelaars gebruiken.
Klik hier voor een analyse door Dentiva

Delen met collega's?

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn