Teamontwikkeling

Dagstart tandarts, het voordeel van rust en een betere agenda?

dagstart tandarts

De dagstart tandarts komt voort uit Lean Six Sigma. Ook voor de tandarts en zijn team is een dagstart een uitkomst. Voor het invoeren van de dagstart in de tandartspraktijk kan de tandarts gebruik maken van de “checklist Lean dagstart voor de tandartspraktijk”

Dagstart tandarts, wat is het voordeel?

De tandarts heeft twee grote voordelen met het invoeren van een dagstart. Het geeft rust en duidelijkheid voor het team, omdat je belangrijke informatie aan iedereen tegelijk geeft. Ook kun je problemen en knelpunten in de agenda op tijd bespreken. Zo kun je elkaar helpen met het invullen van de agenda van die dag.

De 10 minuten start waarmee je de ochtend begint, is ook weer een mooi communicatie moment. Hierin kun je onduidelijkheden in het team wegnemen. Deze opening van de dag staat uitgebreid beschreven op de site communicatie in de tandartspraktijk.

Dagstart tandarts, een eenduidig communicatiemoment

In de praktijk komt het regelmatig voor dat de assistent van de tandarts eigenaar meer opvangt tijdens het werken en daardoor een informatievoorsprong heeft. De tandarts eigenaar kan met een dagstart voorkomen dat hij slechts een deel van het team op de hoogte brengt van ontwikkelingen. Onze ervaring is dat veel medewerkers last van hebben van een informatie achterstand, terwijl de tandarts zich van geen kwaad bewust is.

De gouden regels voor de dagstart vindt u hier.

Dagstart tandarts, een redding voor de agenda

Heeft één tandarts een enorm gat in de agenda? Dan kan hij of de assistent dat melden tijdens de dagstart. Het voordeel hiervan is dat de rest van het team daarvan op de hoogte is. Ze kunnen dan patiënten die een urgente behandeling nodig hebben, makkelijker verwijzen naar hun collega. Zie hierover ook ons boek “De optimale agendaplanning

Welke onderwerpen behandelt de praktijkmanager of tandarts tijdens? Dat kunt u lezen in deze praktische handleiding.

Delen met collega's?

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn