Een webinar vol inzichten over de twee nieuwe richtlijnen voor de Mondzorg voor Jeugdigen: de Klinische Praktijk Richtlijn voor röntgenopnamen bij cariësdiagnostiek en doorbraakstoornissen en de Klinische Praktijk Richtlijn voor de preventie en behandeling van cariës. In combinatie met het ‘samen beslissen’, volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst, is het goed en snel vastleggen, meer dan ooit van belang. We helpen je op weg met de kennis en tools om de praktijk klaar te maken voor het toepassen van de nieuwe richtlijn.

Het webinar gaat over de wijzigingen, werkwijze, verplichte notaties in het behandeldossier, de aanbevolen frequentie voor zorg en röntgenfoto’s. De richtlijnen geven bijvoorbeeld aan wanneer je moet starten met bitewings en wanneer een OPT (die PAN gaat heten) te rechtvaardigen is. De richtlijnen zijn helder over (de volgorde van) het behandelen van cariës, wat je moet kunnen terugvinden in je dossier. Ook het wisselen van interval voor röntgendiagnostiek moet je conform de nieuwe richtlijnen vastleggen. Tot slot, zijn een aantal adviezen van het Ivoren Kruis overgenomen in de richtlijn. Tijdens het webinar lichten we al deze wijzigingen op een praktische manier toe.

Je ontvangt na deelname de basis presentatie, zodat je deze kunt aanpassen en ook zelf kunt geven aan je team. Daarnaast ontvang je de aanbevolen teksten en voorbeelden van dossierteksten.

Schrijf je in en maak jouw praktijk klaar voor de nieuwe richtlijnen!

 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Diagnostiek van approximale cariëslaesies, methoden, start
  • Bitewings interval, hoe bepalen en vastleggen
  • Indicatie voor een OPT (PAN)
  • De belangrijkste adviezen over preventie bij de jeugd
  • De overwegingen voor restauratief ingrijpen in het melkgebit
  • De overwegingen voor restauratief ingrijpen in de blijvende dentitie
  • Een eigen protocol opstellen – hoe pak je dat aan?

Wat deelnemers over onze webinars zeggen

Schrijf je nu in voor het webinar!