Leiderschap

WOENSDAG 30 JUNI | 20.00 - 21:30 UUR

Leiderschap in de tandartspraktijk

In sommige praktijken loopt het op rolletjes. Alle teamleden zijn gemotiveerd en bekwaam en er heerst een goede teamspirit. Klinkt als de ideale situatie, maar voor de meeste praktijken niet als de realiteit.

Gelukkig is dat niets om je als praktijk voor te schamen. In iedere organisatie, waar intensief wordt samengewerkt, zijn er verbeterpunten. Door de groter wordende praktijken wordt er bovendien steeds meer van je verwacht. Tegelijk hebben de meeste praktijkhouders en -managers geen managementachtergrond.

Leidinggeven gebeurt dan reactief en op gevoel. Het gevaar? Succesvol leiderschap wordt een lucky shot. Dat is precies wat je wilt voorkomen.

Hoe fijn is het als je van tevoren weet wat je beter wel en niet kunt doen in een leidinggevende rol en waarom? Wat wordt er daarbij van je verwacht (en wat niet)? Welke handige methoden en kennis kun je hierbij inzetten?

Praktijkhouder Alexander Tolmeijer en leiderschapsexpert Charlotte van den Wall Bake vertellen het tijdens dit webinar. Ze delen hun eigen jarenlange ervaring en onderbouwde methoden voor het werken aan inzet, motivatie, samenwerking en onderlinge communicatie. Na dit webinar heb je concrete tips om jouw team succesvol en met energie te leiden.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Jouw rol als leidinggevende – welke rol is dat eigenlijk?
  • Situationeel leiderschap – wat is het en hoe pas je het toe?
  • Overtuigen – hoe krijg je anderen ‘mee’?
  • Psychologische veiligheid in het team
  • Groepsdynamiek – hoe werkt het en kan je dit beïnvloeden?

Wat deelnemers over onze webinars zeggen

Schrijf je nu in voor het webinar!