Nieuwkomer ixorg zit achter nep doe-het-zelf tandartsboor

Home » Algemeen » Nieuwkomer ixorg zit achter nep doe-het-zelf tandartsboor

Nieuwkomer ixorg zit achter nep doe-het-zelf tandartsboor

Geplaatst op

PERSBERICHT

Dentidrill is gelukkig niet echt

Nieuwegein, 28 oktober 2013 – De Dentidrill, een doe-het-zelf tandartsboor voor thuisgebruik, bestaat niet echt en is een PR stunt van ixorg. De video en website waarin de Dentidrill wordt aangeprezen, riep de laatste dagen flink wat vragen op bij consumenten en media. De infomercial over de Dentridrill is in één week tijd ruim 200.000 keer bekeken. Op twitter en Facebook werd druk gespeculeerd over de echtheid en wie er mogelijk achter zou kunnen zitten. Zelfs de Inspectie voor de Gezondheidszorg uitte haar zorg bij het, volgens de inspectie, betrokken reclamebureau. Sinds enkele minuten is op de website te zien dat ixorg erachter zit. 

Toine Beljaars, directeur ixorg: “We wilden op een opvallende manier duidelijk maken dat er sinds kort een nieuwe keuze is voor de consument als het gaat om het betalen van tandartskosten. Een groeiende groep patiënten is onverzekerd omdat zij de verzekeringspremie van een aanvullende tandartsverzekering niet kunnen of willen betalen. Maar om zelf je gaatjes te gaan vullen is natuurlijk geen optie. Daarom biedt ixorg een nieuwe optie die wel echt is: een combinatie van een persoonlijk budget opbouwen en een goedkope calamiteitenverzekering. Daarmee dichten we het gat tussen verzekerd zijn of geheel onverzekerd zijn voor de consument.”

Consumenten die er bewust voor kiezen om alleen de werkelijk gemaakte tandartskosten te willen betalen, hebben tot nu toe maar één mogelijkheid: geen aanvullende tandartsverzekering meer afsluiten. Een eventueel ‘knagend gevoel’ over het onverzekerd zijn voor ongelukken, moet op de koop toe genomen worden. Het aantal Nederlanders dat onverzekerd is voor tandartskosten stijgt de laatste jaren aanzienlijk. Momenteel heeft bijna éénderde (32%) van de Nederlanders geen aanvullende tandartsverzekering. Er is te weinig keuze voor de consument die bewust omgaat met zijn mondzorgkosten, vindt het nieuwe bedrijf ixorg dat speciaal is opgericht om een nieuwe keuze voor de consument op de markt te brengen.

Bij ixorg bouw je een persoonlijk budget op voor de tandartskosten in combinatie met een goedkope calamiteitenverzekering. Zo betaal je alleen voor werkelijke tandartskosten en bij een calamiteit zijn de kosten honderd procent gedekt tot 10.000 euro. Je bepaalt zelf het budget dat je maandelijks op wilt bouwen en het geld dat je niet aan mondzorg besteedt blijft altijd van jezelf.