Samenwerken met de praktijkmanager

GOED-model sessie

Het in kaart brengen van de taakverdeling van de praktijkmanager en de praktijkhouder

Wij begeleiden tandartspraktijken in hun praktijkvoering. Een belangrijk onderdeel hiervan is het uitwerken en vastleggen van de taakverdeling van de praktijkmanager en de praktijkhouder(s).

Om dit overzichtelijk in kaart te brengen, hebben wij het GOED-model ontwikkeld.

Het GOED-model is een mandaat schema dat weergeeft hoe goed de praktijkhouder zaken gedelegeerd heeft aan de Praktijkmanager (PM) of anderen. GOED is, als de praktijkhouder zo min mogelijk operationele taken zelf heeft en hij/zij de PM zoveel mogelijk vrijheid geeft, op afstand blijft en goed geïnformeerd wordt.

Bij elke taak wordt onderscheid gemaakt wie geïnformeerd moet worden, wie ondersteunend is in de taak, wie eindverantwoordelijk is en wie uitvoerend.
In het GOED-model staan ruim 180 praktijkmanagement taken, die zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Personeel
 • Financieel
 • Organisatie
 • Onderhoud
 • Communicatie
 

GOED-model sessie bij u in de praktijk

 1. Voorbereiding
  Voorafgaand aan ons bezoek, stemmen wij met u af wat uw exacte vraagstelling is, zodat wij ons vervolgens goed kunnen voorbereiden op ons bezoek aan uw praktijk.
 2. Training in de praktijk
  Tijdens de sessie bij u in de praktijk, leggen wij het GOED-model aan u uit aan de hand van een aantal voorbeelden. We lopen door de diverse aandachtsgebieden en de mogelijkheden om het model in te vullen.
  Vervolgens maken we een begin op hoofdlijnen, zodat u het na de sessie zelf verder in kunt vullen, al dan niet met hulp van uw praktijkhouder(s) en/of praktijkmanager. Aan het einde van de sessie maken we een skype-afspraak ter follow up. Deze sessie in de praktijk zal circa 2 uur duren.
 3. Follow up
  Na de sessie sturen we u de digitale versie van het GOED-model, zodat u hier verder mee aan de slag kunt.
  Tussentijds bellen we met elkaar om te kijken of alles duidelijk is en of er nog punten zijn waar u tegenaan loopt.
  Tijdens onze skype-afspraak van circa 1 uur lopen we gezamenlijk het model door en bespreken we de laatste onduidelijkheden, zodat alle taken en verantwoordelijkheden uiteindelijk duidelijk zijn afgesproken en vastgelegd in uw GOED-model.

Vragen tussendoor
Mocht u tussendoor vragen hebben, dan kunt u deze altijd per mail of telefoon met ons bespreken!

Informeer naar de vrijblijvende praktijkanalyse.