Over ons

Alexander Tolmeijer - Dentiva

Alexander studeerde Tandheelkunde en Rechten. Na 20 jaar in een eenmanspraktijk, werkt hij nu ruim 10 jaar met 6 collega’s in de groepspraktijk Dentalways.

Alexander is tot juni 2014 penningmeester en vice voorzitter geweest van de KNMT, waar hij verantwoordelijk was voor omvangrijke trajecten en veranderingen binnen de tandheelkunde. Tevens is hij penningmeester van de VvAA geweest en bestuurder in het Europees bestuur van tandartsen (CED). Tegenwoordig zit hij in de werkgroep E-health van de CED en is penningmeester van het NTvT.

In september 2014 startte hij samen met Elsbeth Nijhoff Dentiva. Dentiva richt zich op ‘Management analyse en ondersteuning voor de tandartspraktijk’. Met een onvoorstelbaar groot inzicht in de bedrijfsvoering binnen tandartspraktijken is Alexander een waardevol gesprekspartner. U kunt rekenen op maximaal begrip en erkenning van de problematiek binnen elke praktijk.

Elsbeth Nijhoff - Dentiva

Bij Elsbeth zit klantgerichtheid in haar bloed. Zij heeft na een studie aan de Hogere Hotelschool ruim 3 jaar gewerkt in het buitenland waar zij diverse management functies heeft vervuld binnen de hotelketen Radisson International.

Terug in Nederland heeft Elsbeth haar bedrijfskundig inzicht ingezet als adviseur en facility manager binnen verschillende grote organisaties, waaronder Berenschot, de UvA en John de Mol Produkties.

Daarnaast is zij mede oprichter van MedischOndernemen en het PraktijkManagers Netwerk. Binnen Dentiva houdt zij de regie en is zij hét aanspreekpunt. Naar praktijken toe zijn haar thema’s met name gastvrijheid, klantgerichtheid en efficiency, omdat zij zelf heeft ervaren dat iedere organisatie hier beter van wordt.

Overige teamleden:
Margreet Wielinga - Dentiva

Margreet is praktijkmanager in hart en nieren. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring in het managen van de praktijkvoering van tandartspraktijken. Sinds 2015 is zij consultant bij Dentiva en begeleid zij praktijkmanagers en teams in het slimmer en strakker organiseren van de praktijk.

Margreet heeft vele trainingen gevolgd op het gebied van hygiene, agendaplanning, communicatie en praktijkmanagement en zij is uitstekend op de hoogte van de kwaliteits- en infectiepreventie eisen.

Binnen Dentiva ondersteunt en adviseert Margreet praktijken op gebied van o.a. agendaplanning, Lean werken, protocollen, WIP richtlijnen, basis administratie en werkoverleg vormen.

Ook begeleidt zij praktijkmanagers, analyseert zij de praktijkmanagement taken en zet zij structuur neer voor de praktijkmanager.

Daarnaast geeft Margreet regelmatig training over agendaplanning en Lean werken in de zorg.

Fleur Ehlert - Dentiva

Fleur is sinds 2005 werkzaam binnen de tandheelkunde: begonnen als tandartsassistente en is daarna doorgegroeid tot preventie assistente. In de loop der jaren heeft Fleur meerdere cursussen en workshops gevolgd om zo haar kennis over praktijkmanagement te verruimen.

De afgelopen 5 jaar is zij in verschillende grotere groepspraktijken praktijkmanager geweest en heeft hier veel ervaring opgedaan die ze nu bij Dentiva kan gebruiken. Team Dentiva is blij dat Fleur sinds juni 2020 als praktijk consultant ons team is komen versterken!

Binnen Dentiva ondersteunt en adviseert Fleur praktijken op gebied van preventie, agendaplanning, receptie werkzaamheden en Lean werken.

Charlotte van den Wall Bake - Dentiva

Charlotte begeleidt mens en (medische) teams bij personele en teamvraagstukken. Als ervaren (team)coach en trainer ligt haar ervaring met name bij vraagstukken op het gebied van interpersoonlijke communicatie, gedrag en samenwerken.

In de Expeditie neemt zij de aspecten die te maken hebben met communicatie in het team voor haar rekening. Zo traint zij aan de hand van het DISC model over het effect van gedrag, daarnaast staat zij uitvoerig stil bij feedback, communicatie in het team en constructief overleggen binnen het team. Tijdens een van de avonden voor leidinggevenden neemt zij de stijlen van leidinggeven onder de loep en daagt ze de praktijkhouders uit tot zelfreflectie. Daarnaast wordt Charlotte regelmatig tijdens de Expeditie ingezet voor het faciliteren van teamcoachings en/of individuele coaching. Met haar interventies krijgt de Expeditie (indien nodig) een extra boost.

Informeer naar de vrijblijvende praktijkanalyse.