rubriek

Praktijkmanagement

 
Alexander Tolmeijer - 13 maart 2017
Gastvrijheid is de makkelijkste manier om te zorgen dat uw praktijk vol zit met trouwe patiënten. Elsbeth Nijhoff en Alexander Tolmeijer schrijven hier een boek over. De eerste stap is om te kijken hoe de receptie de telefoon aanneemt. ... Lees verder »
Alexander Tolmeijer - 20 januari 2017
Afspraken bij de mondhygienist worden vaak verder vooruit gepland. Door de regelmatig voorkomende recalls van 3 of 6 maanden, neigt de agenda voor intiele behandelingen onmogelijk te worden. Een doeltreffende manier is het werken met blokken ... Lees verder »
Alexander Tolmeijer - 12 januari 2017
Weten waar u staat als tandarts met uw praktijk is niet eenvoudig. De accountant komt achteraf met het resultaat en de kosten als percentage van de omzet. Maar wat zijn getallen waar  u in 2017 op zou kunnen sturen en hoe kunt u deze makkelijk ... Lees verder »
Alexander Tolmeijer - 1 juli 2016
Op veel computers van praktijken heerst een milde vorm van chaos als het gaat om bestanden en folders. Een duidelijke consequente naamgeving en ordening helpt bij het zelf sneller vinden, maar vooral ook voor nieuwe collega's in de praktijk. Je ... Lees verder »
Alexander Tolmeijer - 1 juli 2016
Je bestanden makkelijk en consequent terug kunnen vinden Op veel computers is het een wild west als het gaat om documenten. Dubbele documenten, onduidelijke versies, in verschillende mappen. Hoe leg je nu een goede structuur aan die voor iedereen ... Lees verder »