Praktijkmanager, Teamontwikkeling

Team training tandartspraktijk, consequent bijhouden…

 

Team training tandartspraktijk, hoe houd je het team actief en goed getraind? Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste uitdagingen voor tandartspraktijken wereldwijd. De wet en regelgeving wordt steeds complexer en de behandelmogelijkheden steeds veelzijdiger.

Daarnaast versnellen de nieuwe technieken zich ook nog eens. Voor elk nieuw apparaat moet je weer zorgen dat alle medewerkers bekend zijn met de bijbehorende werkwijze. De tijd dat je niet permanent hoeft bij te scholen als assistente is definitief voorbij.

Het team als hoeksteen van de praktijk

Het team als geheel zorgt ervoor dat de praktijk goed en betrouwbaar blijft draaien. Leiding geven aan het team is daarvoor natuurlijk van groot belang! Een goed team achter de receptie en aan de stoel is geen toeval meer.

Het goed aangeven aan de stoel is ook een grote kunst geworden. Echt 4-handed werken ontlast de tandarts en zorgt ervoor dat tandarts en assistente nog energie over hebben aan het einde van de dag.

Voor het juiste effect moet je continue blijven trainen en verbeteren. Onderzoek toont aan dat een eenmalige training niet zo effectief is als het regelmatig trainen. Permanent bijscholen en oefenen zorgt bovendien voor meer tevreden teamleden, die langer bij je praktijk blijven werken.

Hoe je overzicht kunt houden over alle trainingen en hoe je makkelijk bijhoudt wie welke vaardigheden echt beheerst, bespreken we op het Seminar van Dental Practice Excellence op 23 maart aanstaande. Je gaat deze dag ook naar huis met een mooi model voor een intern opleidingsboekje.

 

Delen met collega's?

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn